.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ik gun iedereen een vleugje theater!

Als kind was ik al bezig met creëren… kleien, kleuren, punniken, borduren. De naaimachine ontdekte ik pas toen ik me aanmeldde voor de opleiding Mode/Maatkleding. Daar leerde ik het ontwerpen, stylen, en patroon tekenen tot het uiteindelijke kledingstuk of kostuum te realiseren

Ik liep stage in verschillende theaters, onder andere bij het Nationale Opera & Ballet. Daar werkte ik in het atelier, maar ook als kleedster. De sfeer was geweldig en ik realiseerde me al gauw dat het theater de wereld was waar ik wilde zijn.

Daar heb ik heel veel kostuums in mijn handen gehad en het lukte het me steeds beter om mijn stempel te drukken op mijn eigen creaties. Ik kan me helemaal verliezen in het creëren van verrassende, bijzondere en mooie kostuums. Mijn deelname aan ‘World of Wearable Art’ is tot nu toe het hoogtepunt in mijn werk, helemaal toen ik in 2019 in de gelegenheid was om naar Nieuw-Zeeland af te reizen. Geweldig om die uitspattingen van creativiteit te zien, de bevlogen deelnemers en al die prachtige kostuums!

Het kan heel uitbundig, maar ook subtiel. Een mooi jasje of een ceintuur met glinsterende details geven net dat beetje extra, maakt de kleding van iemand uniek.
Wellicht is dit ook iets voor jou. Geef maar aan waar je gedachten naar uitgaan. Dan krijg ik ideeën en gaan mijn handen kriebelen.

Roosmarie werkt o.a. voor:

Aladdin de Musical

Aladdin de Musical

World of Wearable Art

World of Wearable Art

Lion King the Musical

The Lion King De Musical

Nationale Opera & Ballet

Nationale Opera & Ballet

Magus Utopia

Stage Entertainment